dålig uppdatering nu igen..

Men det har sin förklaring - julafton. Har knappt suttit vid datorn något alls sedan jag skrev sist. Julafton spenderades hemma hos mami och alla, Sebastian var med till kalle anka och sedan åkte han hem till sina föräldrar. Sjukt mysig jul måste jag säga (:

Har spenderat jättemycket tid i stallet och gillar det verkligen. Fått tillbaka den lugna, nöjda känslan jag haft innan men saknat de senaste månaderna. Nu känns stallet som hemma igen (:

Var och såg Avatar med älsko, Matte, Frida, Kajsa och Emma igår. SJUKT bra film! Verkligen sevärd!! Älskar alla klara färger och att de verkligen skapat en ny värld. Urbra! (: Påväg hem var det dock inte lika bra...älskade volvon fick för sig att börja lukta konstigt (lacknafta/aceton) samt stänga ner funktioner såsom styrservon samt ac:n. Underbart när det blinkar i bilen och älskling säger "nu funkar inte styrservon längre" .... jag var inte det minsta rädd..ohnej! ;P Så volvon står på vintervila ett tag nu. Sebastian är iväg och jobbar idag och jag ska till stallet en sväng, annars är det inte så mycket som händer..

Måste verkligen städa lägenheten.....suck!
Tjing!


Utång?!

Helt plötsligt vart jag otroligt pepp på att festa.. utgång ikväll någon? Pluto är öppet och har happy hour till 23, plus att dom bjuder på glögg och lussebullar. Come on! ;P Hittar jag någon taggad västeråsare blire nog utgång. (;

Tjingeling!


dan före dopparedan.

Ställde klockan på nio för att inte sova bort hela dagen igen, kom upp närmre tio..det är ju så skönt att sova och speciellt somna om ;P

Idag ska jag ner på stan med Milli, Jessicus skulle komma ner en vända sen också. Sedan blire stallet, ska mysa med challeman och sedan ta mig hem till hallsta för att slå in julklappar och mysa. Pepp värre! (: Skulle dock vilja göra pepparkakor och sånt men jaja..

Nej, dags att fixa iordning mig så jag är redo att möta upp Milli när hennes mami är "redo att klara sig själv" (; Höh.

Tjingeling!


tjalalalalala.

Jag har rubrikångest, orkar inte komma på rubriker...det är faktiskt svårare än att komma på vad man ska skriva, skumt va? Spenderade kvällen framför en film..känns som det enda jag gör är att titta på film och dricka te. Mums!

Imorgon blire stan med millicamilli och sedan stallet en sväng innan jag återvänder till hallsta för att slå in julklappar och kramas med min man, som jag saknar... (Jag vet, jag träffade honom en kortis igår men jag saknar honom iaf!)

Sen är det julafton.

Inga som helst julkänslor faktiskt, men det blir säkert bättre på julafton. (: Hur som helst så ska jag mysa sönder i julstressen eftersom allt julshoppande är färdigt (med ett undantag, älsklings lillebror vill ha tv/dataspel för 700kr, thats about it...så jag ska se om jag kan hitta något annat ;) Milli har dock en hel del julshoppande att göra, om jag förstått det rätt.

Hursomhelst, såfort mami och alla gått och lagt sig ska jag bädda ner mig i soffan (som jag är bästis med numer) och försöka sova.
Tjingeling och nattinatti!


vädret.

Detta väder gör mig genomfrusen..även efter flera timmar inomhus och en lång varm dusch. Känns inte helt okej. Ska iaf göra mig antingen en kopp varm choklad eller te..har druckit så mycket te på senaste att det kanske är dags för något annat (; Ska kika på någon film och bädda ner mig under en filt i soffan.

Tjingeling!


Hundpassningsuppdatering ;P

Jag och Sebastian borde verkligen satsa på att vara hundpassare på heltid ;P Har haft hund nästan varje dag i flera månader nu (känns det som iaf), urskönt ju! Nästa vovve vi ska ha hand om och mysa med blir Lizzy, 8½år golden tik som ska vara med mig och min älskling i två månader medan ägarna myser i Thailand, spännande! (: Lizzy ska enligt ägaren vara en snäll och lugn tjej som dessutom är hästvan och följt med på flera ridturer, känns som att hon är som gjord för mig ;P Ska verkligen bli roligt att ha hund ett tag igen.

Och ni uppmärksamma som vet att jag och älsko drar till spain några dagar i januari kan ta det lugnt, Lizzy kommer att bo hos vänner till sina ägare under de dagarna. (:


Det var verkligen fruktansvärt kallt i stallet idag, inge skoj alls. Kände dessutom inte för att göra något, varken rida eller mysa eller mocka..men självklart tog jag mig i kragen och gjorde allt iaf. Ridningen gick sådär, kändes som att vi inte riktigt förstod varann, så jag fokuserade på min sits, mina hjälper och bara att få hästen mjuk (i detta fall betydde det i princip att svänga när jag bad om det ;) Sjukt mycket skritt idag med lite travpass..kändes väl okej när jag avslutade..får jobba vidare en annan dag.

Älskling sa btw att det gått toppenbra på jobbet idag. Nice! Tror inte ni förstår hur stolt jag är över min man (; Världens finaste <3
Tjing!


here

Somnade inte förrän närmre 5 imorse..låg och läste och kände mig inte det minsta trött. Nu är boken, Det nakna hjärtat, utläst och jag tycker absolut att den var läsvärd! Vaknade nyss när mami frågade ifall jag tänkt sova hela dagen. Ehe. ;P

Ska till stallet snart och sedan ska jag väll titta på filmer med lill-sis.
Imorgon kommer pengarna!!! Då ska det betalas räkningar (whopido) samt spanas efter lite kläder tror jag minsann. Men nej, frukost nu!
tjing!


Tjubido

Har spenderat i princip hela dagen med min lillsis Emma. Vi började med julstämning, lussebullar, te och filmen Love Actually. Fortsatte med Narnia. Någonstans där mitt i allt målade jag hjärtan och grejjer på lillsis naglar. Hoppas hon vart nöjd, var ju mitt första försök. Sedan vart det middag och därefter två hårda omgångar med Buzz - Djungel någonting ;P Försöker påstå att jag vann men tyvärr var det ju lillsis som spöade sk*ten ur mig.

Nu har vi kikat på någon serie på tv samt sett alla videos och kort från familjens senaste utlandsresa. SÅ AVIS! Jagmenar, vem vill inte se delfiner, späckhuggare, hajar osv? Bara pingvinerna skulle vara värt det, alla gånger. Menmen, får hoppas att jag kan åka dit någongång i framtiden. (:

Nu ska jag bädda ner mig med boken, den börjar bli riktigt bra och sedan försöka sova.
Om jag inte minns fel har jag i alla fall en häst att ta hand om imorgon (;


Vill även passa på att önska min älskade Sebastian lycka till inför första dagen på jobbet imorgon! <3
Tjingeling och nattinatti!


Måndag.

Jag tror minsann att min nya karriär är som hundpassare. ;P Sigge har nog aldrig varit så välmående som efter denna vecka med mig och Sebastian, hehe. ;P Får se vad det blir för hundpassaruppdrag i framtiden. (:

Idag överväger jag att gå på stan och leta kläder till nyår..om jag förstod älsko rätt skulle vi festa med hans kompisar då. (: Någon annan som har roliga planer inför nyår?? Själv har jag tre hästar såväl på nyårsafton som dagen efter. Men det är inte förrän på eftermiddagen dagen efter, och jag räknar med att vara klar till 4 på nyårsafton ;)

Nej, dags att göra något av dagen och äta lite mer än bara en lussebulle till frukost.
Tjing!


söndagsmys

Lägenheten är städad..eller ja, vi har städat kök+badrum samt dammsugit och torkat av alla golv..inge dammande här inte ;P Har tänt flera av mamis ljus och myst ner mig med datorn i knäet i soffan framför tv:n. Just nu är det någon form av CSI/CIS eller liknande som går..helt okej.

Mami och alla åkte från arlanda för sisådär 20 minuter sedan, så det tar lite längre tid än planerat innan de är här hemma. Blir nog ett väldigt kort hejjande innan iaf B ska i säng, han ska visst upp till jobbet imorgon bitti. Starkt!

Nej, ska nog nattpromenera Sigge en sväng och sedan bädda ner mig ännu mer i soffan, sett ett äckligt klipp på youtube så måste kurera mig med lite te också (;
Tjingeling och nattinatti!


21.35

Tidpunkten då mami och deras flyg skulle ha landat på Arlanda..tyvärr såg jag på hemsidan att det är en timme sent, kanske blir ännu senare. Hm. Inge skoj! Dessutom är jag och Sigge själva nu, Sebastian fick lov att åka hem och sova för han ska till jobbet imorgon, detni! (:

Nej, blir till att titta på film (igen) tills de hittar hem till Västerås (;
Tjingeling!


Söndaaag.

Fick en riktigt låång sovmorgon idag, älsko tog ut Sigge på morgonpromenixen. Nu har vi ätit frukost och slappar framför tvn...samlar krafter till städningen idag. Inatt kommer familjen hem, ska bli kul att höra om deras äventyr och se hur glad Sigge blir när hans älskade husse och matte är tillbaka. (;

Tjing!


Natti!

Det vart varken kladdkaka eller te, drack saft och åt några pepparkakor ist. ;P Har tittat klart på Stardust och gått en vända med Sigge i den mycket kyliga nattluften. (; Nu blire borsta tänder och sen ska jag bädda ner mig med en bok jag hittat här hemma hos mami, Det nakna hjärtat.

Tjingeling och nattinatti!


Stardust

Åååh, jag hade glömt hur bra jag faktiskt tycker att denna film är! Det enda som saknas nu är antingen chips, godis eller popcorn (glass skulle inte vara fel heller) men jag ska nog göra lite te (hittade löste i en låda) och några mackor..eller så äter jag pepparkakor. (; Har faktiskt kladdkaka i kylen också.

Tjingeling!


uttråkad!

Är extreeeemt uttråkad, inte helt okej! Har slö-tittat på tv och legat under täcket, det är så sjukt kallt. ): Snart börjar Stardust, en film jag sett några gånger som jag tycker är väldigt mysig (: Pratade med Sebastian som sa att han skulle komma hit ikväll..orkade visst inte festa.

Sigge ska få en kvällspromenix under nyheterna, tror jag, eller efter. Han har legat och sovit sen vi kom hem från Hamre (:

Tjing!


Kallt!!!

Jag hoppas verkligen att familjen har det varmt och skönt utomlands, för de kommer frysa aaaassseeeen av sig här hemma! ;P Idag fick Sigge följa med till stallet, det var helt okej att åka bil igen och vi avslutade med att promenera hela vägen hem. SJUKT KALLT! Sigge tyckte det var lite jobbigt när all snö fastnade i tassarna så det fick bli en dusch när vi kom in. (:

Tittade på Shrek 2 (som gick på tv) medan jag åt köttfärslimpa och sås, orkade inte koka potatis (A). Nu går happy feet på tv, passar bra nu när det är vinter ute och fortfarande snöar! (:

Får se vad jag hittar på ikväll, Sebastian är i Hallsta och leker med sina vänner på klubben och skulle eventuellt på fest ikväll. (: Jag känner mig lite krasslig så det blir nog film ikväll igen. (:

Tjing!


didi.

Igår vart jag verkligen sjukt trött på eftermiddagen, slocknade och sov i två timmar. Skönt men var fortfarande inte utvilad när jag vaknade :( Mörkret gör mig konstant trött och låg..jobbigt värre. (Skulle inte sitta fel med lite fler soldagar, men jag ska inte klaga..mysigt med snö!)

Idag har jag och älsko varit och shoppat grejjer på maxi..så vi kunde baka lussebullar och chokladgodisar. (: Supergott varte! Har självklart varit ute med Sigge samt pussat och lekt med honom massor. ;P Lagade kycklingtacos till middag, väldigt gott måste jag säga. (:

Nu blire julmust (som vi dricker alldeles för mycket av) och film.
Tjing!


(Ps, ibland blir jag så trött på allt att jag inte vet vad jag ska ta mig till, men ganska snart därefter kommer jag ihåg allt jag faktiskt har här i livet och alla/allt jag älskar <3)


Justja!

Glömde ju heelt bort att berätta att älskos läkarundersökning i tisdags gick galant och idag är han iväg på säkerhetskurs.. Papprena från polisen borde hitta hit i mitten av nästa vecka och sedan börjar han jobba. Han har även kommit fram till vad han ska begära som ingångslön. :)

Så nu letar vi lägenhet i västerås...någon som har en fin tvåa att hyra ut?  :P

(Har hittat två lägenheter jag veerkligen vill ha men den ena är det typ 500 sökande till och den andra kostar 1,2 mille..hehe)


onsdag..torsdag..

Värst vad dagarna går fort nu! :O

Tisdagskvällen spenderades med älsk, Mathias, Frida och Tess som var här och kikade på film. Sedan drog vi ut med Sigge och lekte i snön ett tag. Sigge lyckades springa och dyka under snön så att man inte såg honom, önskar att jag filmat så att ni kunnat se. :P Därefter var det en mycket trött Sigge som gick och la sig.

Onsdagen började som vanligt med morgonpromenix (Siggesöt har dock kommit in i vanan att sova till halv elva och sedan får jag övertala honom att gå upp och följa med ut. ;) Efter promenixen åt vi frukost och sedan lastade vi in Sigge i bilen (japp, han hoppade nästan in frivilligt!! :O) och så åkte vi till Hallsta för att Sebastian skulle hämta grejjer. Där passade vi på att gå på långpromenad, släppa Sigge lös på ett fält och kasta pinnar. HUUUR MYCKET SNÖ SOM HELST! Helt sjukt. Tog med skrutten upp till lägenheten där han fick duscha av sig snön och torka. Älsko bjöd på pizza och sedan lastade vi återigen in Sigge och rullade tillbaka till Västerås. Sigge var verkligen inte pepp på kvällspromenaden sen. ;)

Idag har jag och Sigge bara gått på en morgonpromenix och ätit frukost. Får se vad vi hittar på idag. (: Hoppas verkligen att snön ligger kvar länge nu, skulle vara mysigt med en vit jul!

Insåg just att det bara är 3 dagar kvar tills mami och alla kommer hem igen, ojoj vad tiden springer iväg!

Tjing!


Snöööööstorm!

Sen igår har det snöat nonstop.. (eller jag önskar iaf det. ;) Men det vill inte sluta snöa, så nu är det MASSA snö på marken. Gissa vem som är lycklig över det. ;) Sigge lyckades dra omkull mig 4(!!!) ggr under promenaden imorse. Jag var inte alls glad när vi väl kom in, genomblöta. Suck. Ser inte fram emot en långpromenix snart.

Gjorde pannkakor av våffelsmet till frukost/lunch när älsko kommit hem från läkarundersökningen (som verkar ha gått bra :)

Igår på långpromenaden kom jag på en jättebra idé till en bok..får se om jag gör något av det. ;) Älskling sa att han skulle skriva den annars så. ;P

Tjing!


Hundpassning (:

Från och med i fredags har jag bott i Västerås hos mami och alla (: Fredagen spenderades i stallet där jag provhoppade Maiga lite inför lördagens clear round hoppning (får man inge fel = rosett :) Hoppningen gick jättebra tack vare en snäll vän som ville hjälpa mig. Vi pysslade med hästarna till nio, riktigt mysigt.

På lördagen var det dags för tävlingen. Det var spännande, roligt och nervöst mest hela dagen. Milli var där och stöttade mig och älskling dök även upp för att hejja! Tyvärr gick ett stigläder av så vi fick ett stop och gjorde tre volter men vi tog oss runt banan (tre sista hindrena utan stigläder) utan att riva något hinder och jag höll mig kvar. Så lite nöjd är jag ändå! ;P Efter tävlingen var det genrep inför söndagens luciashow.

Natten till söndag åkte familjen till Teneriffa och lämnade mig, Sebastian och Sigge kvar i sverige. :P Luciashowen gick bra, lite missar här och där men allt som allt en toppenshow. Älskling var sällskap i domartornet (; Sedan vart det långpromenix med lille iggy. Ordentligt kallt ute! Gick till lögarängen och någon ville gärna bada men han fick till sin besvikelse inte som han ville ;P Lagade tacos till middag och tittade på film (:

Idag har vi varit ute i kylan med sigge, tittat på tv, lagat mat och kastat alla äckliga sopor ;P Gick en långpromenad runt cityringen och genom parken i stan. Det började snöa när vi nästan var tillbaka och när vi gick till affären två minuter senare var det redan ett lager snö på marken. Nu på kvällspromenaden var det iaf några cm snö och snöade fortfarande, jättekul tyckte sigge! Så det var snöbollskastning och lek.

Nu är det sovdags för imorgon ska älsko upp tidigt och gå på läkarundersökning inför sitt nya jobb som han vart anställd på idag! :D Så stolt över min fina älskling och så enormt glad för hans skull!

Nattinatti!


...

Idag har jag och älsko bara slappat och inte gjort något alls. Så skönt! Najkie har faktiskt sovit sen morgonpromenaden och inte lämnat sin igloo förän nu..och då tvingade Sebastian ut honom på promenix direkt. ;P Snart ska älsko köra sin bror en sväng och sedan bär det av till västerås. Antingen har jag en häst att ta hand om först eller så är det middag direkt med fina familjen. Hört att mästerkockengabe ska stå för maten, spännande!

Sen blire fira Jessica för hela slanten, förfest och krogen! Pepp! Tar väl nattbussen vid halv tre och däckar hos min älskling som ska vara hundvakt hela kvällen. <3 Imorgon är det stallet och sen inget mer planerat, skönt!

Igår umgicks jag och älsko med Sis, var på Hälla och köpte grejjer till Najkie samt lunchade på stan med mami. Najkie fick även träffa Iggybits första gången..hehe. Mer om det kan ni läsa i familjen knas blogg.

Tjing!


Onsdag.

Är fortfarande krasslig men älskling kurerar mig med te och treo.. (ni kan nog själva gissa vad jag tycker bäst om ;) Ska ha en heldag med vavven själv idag. Sebastian ska hjälpa en vän att flytta och sedan iväg på fika hos en annan vän för att ge bort dop-present till dennes dotter. Därefter skulle han visst till klubben och nörda sig. Så jag och Najkie får leka själva idag. :)

Blir till att stanna inne och mysa tror jag, dels för att jag är alldeles för trött i kroppen för äventyr och dels för att Nike inte har något täcke = fryser sönder ute.

Så, någon som känner för att titta förbi?
Jag kan bjuda på te, kaffe, julmust, saft, kakor, chips, choklad, toast, mat...välj själv! ;P


Uppdatering

Oj, nu var det verkligen länge sedan jag skrev något här. Måste antingen bättra mig eller stänga ner bloggen helt. Vad tycker ni? (Mamma, Sanna och Sebastian..det är nog bara ni som läser bloggen ;)

Sen sist har jag fyllt 20..är inte tonåring längre..insåg jag några dagar efter att jag fyllt år. Det var skumt! Vart firad med fest och nana+grinchen kom på besök hela vägen från Spain, så kul! Jag och Frida hade även bakat 7 sorters kakor som jag bjöd familjen + Sebastians familj på dagen efter. Bröderna + respektive kom förbi en sväng också. :)

Frida har även fått hem "sin" vavva (chihuahua) Star..otroligt sötful liten tjockis..dock extremt rädd för allt och alla i början, numer är väl jag och Frida okej men killar är läskiga..Mathias börjar hon vänja sig vid. :P I söndags fick även jag och Sebastian hem en vavva..Nike heter han, väger endast 1,3kg. Otroligt liten med andra ord. Så ful att han blir söt..och totalt mongo. Har honom på prov en vecka eller så innan vi ska bestämma om vi vill ha honom på foder eller inte. Han har tidigare blivit vanvårdad (de har bla spräckt skallen på honom) så det är lite jobb med den lille. Charmig är han iaf och han verkar verkligen ha fastnat för Sebastian, vill sitta i hans knä hela tiden :P

Vad mer? Hm..

Sebastian har flyttat in lite av sina grejjer i lägenheten som är sjukt mysig nu. Massa ljus, snygga gardiner och allmänt iordningfixat. Känns bra!

Jag och älsko drar iväg till Spain för att hälsa på pappa, Eleonor, Chippen, Nana och Gabe i januari, det ska bli sjukt kul att få visa min fina älskling mitt Spanien!  :) Bra födelsedagspresent måste jag säga :D


Är säkert MASSOR som jag glömt..men ja, då får det vara så ;)
Tjing! 


RSS 2.0