Hästuppdatering

Igår hade jag Carras "själv" första gången, hade tänkt rida ett lätt dressyrpass i ridhuset men fick beskedet att ridhusen (båda två) är stängda pga risk för ras...så det fick bli en tur i paddocken. Red bara 30 minuter om ens det, otroligt djup snö så myycket skritt, lite trav och en kort galopp. Jobbade främst på en åtta. (: Han var varken pigg eller slö men svarade bra på hjälperna iaf.

Hade Charliie igår också, han fick en kort promenix på stallplan och några välförtjänta timmar i en rasthage. Tycker nog att såret börjar se bättre ut och han var inte speciellt svullen. På väg åt rätt håll?? Håller tummarna för det iaf! (:

Snart blir det stallet igen, tror inte jag ska rida idag dock. Känner mig inte speciellt pepp och Carras vart ordentligt trött igår. Kanske en skritt-tur bara.
Tjingeling!


Göran träning nr1

Igår var det dags för första träningen med Carras. Göran Liljestam skulle vi träna för. Var ganska nervös innan men tänkte väl mest att det skulle vara bra att få tips osv från en tränare som iaf sett Carras en gång innan. (: Vart lite stressigt innan träningen då jag är lite av en tidsoptimist, men det löste sig i alla fall. Hann skritta och trava fram innan Göran kom.

Började med att gå på en 6-kant, varje gång vi passerade en kant skulle vi flytta hästen undan vänster resp höger skänkel sedan gå fram ett par steg, göra halt och börja om. Carras kändes otroligt seg och trött..svarade knappt på mina hjälper så fick verkligen RIDA för att det skulle hända något. Började i skritt och la såsmåningom in travarbete. Det kändes som att vi hade stora kommunikationsproblem jag och den "lille" mannen. Men tillslut funkade det väl okej. Han vart något uppmärksammare och vi kunde börja lägga in lite galopp. Mycket kast med huvudet och småflum innan han kunde koncentrera sig. Påminnelse till mig själv, kräv snabbare reaktioner och att han blir kvickare i responsen! Sista galoppen kändes helt okej och jag bestämde mig för att avsluta efter den. Han var ordentligt trött och vi fick nog båda en liten aha-upplevelse när det väl funkade. Ska tänka på att vara noggrannare i min ridning, tydligare hjälper och att inte sitta ner så mycket på honom. Mycket rida lätt, skrittpauser, övergångar, halter.

Har spenderat dagen med att titta på videosarna (har 5st) och fundera lite på vad jag ska ändra till nästa gång. Är nu peppad för att träna vidare (:

Bjuder på de två videosarna som redan finns på nätet..

Film nr 1 & film nr 2

tjingeling!


Ojdå

Så var det det där med att uppdatera bloggen. Har visst glömt bort det helt på senaste.. Aja, ska ta tag i detta nu.

Har under veckan som gått haft hand om "min" skadade prins, Challe samt spelat sims 3 en hel del. Har med andra ord nästan bott i stallet. I helgen jobbade jag till 16 på lördagen och 19.30 på söndagen..glömde visst säga att jag började 7.30 båda dagarna. (; Är helt stört trött idag alltså.

Provred även en häst som jag eventuellt ska bli delfodervärd på, uuurtrevlig häst (och ägare!) så jag håller tummarna för det här. Ska eventuellt rida samma polle igen för tränare på torsdag, skulle vara skoj. (:

Annat då...

Sebbe och hans pojkar drog till Loftsdalen fredag-söndag och åkte skidor samt snowboard. Inte lite avis, ohnej ;P Jag bodde hemma hos tvillingarna hela helgen, dels för att det inte går att åka till Hamre från Hallsta så att jag hinner till jobbet och dels för att jag skulle slippa bo "själv" (Lizzy snarkar mest ;)

Har nog inget annat skoj att berätta..söker jobb som en galning.
Tjingeling.

Ps, glömde ju helt bort att välkomna Nana och Gabe tillbaka till Sverige, hoppas ni gillar kylan och snön! ;P Skönt att ha er hemma i alla fall.


Lördag.

Kvällen igår vart minst sagt mysig, först tacos och sedan filmtittande med min absoluta favorit. (: Kan inte bli bättre! Så glad att jag har min söta älskling.

Dagen idag började alldeles för tidigt, redan kvar i åtta. Åkte direkt till Hamre där jag tog ut alla privatisarna samt fixade åt Charliiee. Sen kom Sebastian och hämtade mig för att bjuda på lunch. Det var Pizza Hut, underbart! Efter maten vare tillbaka till Hamre, titta lite på tävlingarna, ta in hästarnapårymmen och alla de övriga sen gå på promenix i djupsnön och tillsist laga hage. Fan va aktiv jag är! ;P

Imorgon ska jag vara på Hamre redan halv sju. Hua! Tur att det finns så underbara stallfior på Hamre, de gör det värt att gå upp tidigt. (: Förhoppningsvis ska vi rida ut i snön och mysa.
Nej, dags att kidnappa en säng hos mami och sova.
Tjingeling!


Rond nr 10

Jahaja, så håller jag på att färga håret...igen. Känns som att det är det enda jag gjort de senaste dygnen. Dumma påhitt!! Nästa gång jag får för mig att göra något, raka av håret på mig direkt. Billigt och bra. Stackars älskling som fått betala alla hårfärger <3 Nu är det i alla fall en mahogny färg i, den var mest röd utan att vara skrikröd eller jättemörk. Så får se om detta blir bra. Annars blire nog rakning. (;

Ska snart börja med maten, TACOS<3 sen ska jag och älskling mysa framför någon film. Toppenfredag med andra ord (:  (Fotograferingen vart ombokad..)
Tjingeling!


Rond 8...och 9.

Jahaja. Det där med cendréfärg var en myt. Körde TVÅ vändor (en i hela håret och en extra på det gröna) men ja, håret är fortfarande grönt. What to do?! Askfärg? Stod på någon förpackning att det ska kunna ta bort gröna nyanser. Hm...

Nej, det får vänta till efter stallet. Ska ta bussen om en halvtimme (egentligen för en halvtimme sedan..men ja. Det sket sig ;) Lizzy har myst ner sig i sängen så får se om hon är pepp på att följa med idag.

Aja. Jag är inte så ledsen för det där håret faktiskt.. allt hår förutom det gröna är superfint så det är jag nöjd med ;P hah!
Tjing!

PS, nu får jag hjälp av mästerblonderaren, Nana! :D


Rond nr 8

För någon vecka sedan fick jag för mig att jag skulle bli blond igen..framförallt för att det skulle vara så smidigt att inte behöva färga lika ofta som när jag är svarthårig. Sagt och gjort, jag (dvs Sebastian) köpte massa blonderingar och en hårfärg som jag skulle avsluta med. Det hela har varit ett väldigt intressant projekt. Från blondt-orange-svart randigt till guldblondt med gröna slingor (nuvarande). Så nu har jag fått tipset att färga det cendré-färgat..det är alltså dagens (och förhoppningsvis den sista) rond.

Förutom mina hårproblem har jag och Lizzy varit mycket i stallet. Igår var vi där närmre 6-7 timmar. Mys! Hon verkar trivas himla bra där ute, får springa lös och leka med alla hundarna, ha koll på alla tottohästarna och hela tiden finns klappvänliga människor omkring henne. (: Fisken i vattnet ;P

Efter rond 8 ska jag och Lizzy ta oss till stallet för att ha hand om Challemannen, funderar på att skritta ut en sväng eftersom det är tävlingar hela helgen. Får se hur mycket tid jag har osv. (:
Tjingeling!

PS, jag är nog den enda tjej som inte börjar gråta när håret är grönt och går sönder.. ;P


Sverige.

Jahaja, så var man hemma igen. Har egentligen varit hemma i Sverige sen klockan åtta i söndags..kom dock inte till lägenheten förrän vid 00.30 så det vart inge bloggande då.

Spanien var, som alltid, underbart och det känns alltid lika tråkigt att åka därifrån. Hade ungefär 16 grader varje dag och sol de flesta dagar. Mysigt värre! Vi hann med två turer till Alhambra, en tur till Miradoren, en tur till Sierra Nevada, en krogrunda, en tur till Chuppeterian och många vändor på stan. Med andra ord en sjukt skön vecka! Hann lära oss ett nytt kortspel och spela monopol ett par gånger också.

Det kändes inte som något varmt välkomnande hem vi fick av vårat Sverige, snöstorm och massa minusgrader. Suck! Men jag gillar läget. Självklart har Lizzy fått komma tillbaka hit igen också, mysigt värre. (:

Nej, nu ska jag börja röra mig mot min älskade fuxprins, världens vackraste Challe <3
Tjingeling!


RSS 2.0